Webshop
HPV-vizsgálat önmintavétellel

HPV-vizsgálat önmintavétellel

A HPV és a méhnyakrák

A humán papillomavírus (HPV) a DNS-vírusok közé tartozik, ma már több, mint 130 fajtája ismert. Ezek jelentős része szexuális úton terjed, és az emberek közel 80%-a megfertőződik vele valamikor élete során. A fertőzött személy szervezetében a vírus akár 1-2 évig is tünetmentesen lappanghat, szerencsés esetben azonban az immunrendszer képes eltávolítani azt. Ha ez nem sikerül, akkor a vírus jelenléte különböző súlyosságú, jó- vagy rosszindulatú bőr- és nyálkahártya-elváltozások megjelenéséhez vezethet. Míg egyes, alacsony kockázatú HP-típusok genitális szemölcsöket okoznak, addig a magas kockázatú csoportba soroltak a méhnyakrák, hüvely- és szeméremtestrák, hímvesszőrák, végbélrák és szájüregi rákos daganatok kialakulásában játszanak fontos szerepet. Tekintettel arra, hogy a méhnyakrák kialakulása bizonyítottan összefüggésbe hozható a méhnyak környéki HPV-fertőzéssel, fontos, hogy a szűrővizsgálat részét képezze a vírus - mint jelentős kockázati tényező - jelenlétének a kimutatása is.

Hogyan lehet az önmintavételes vizsgálatot elvégeztetni?

HPV-mintavételre eddig csak nőgyógyászati vizsgálat részeként volt lehetőség, mostantól azonban ez már elérhető a páciensek számára is, ön-mintavevő alkalmazásával. A SYNLAB GenoID Molekuláris Diagnosztikai Laboratóriuma által bevizsgált és validált ön-mintavevő eszköz (Qvintip – gyártó: Aprovix, http://www.aprovix.com) beszerezhető a SYNLAB magánvérvételi helyein, vagy megrendelheti webáruházunkon keresztül is. A mintavevő eszközhöz részletes útmutatót mellékelünk. Használatot követően az eszköz leadható magán vérvételi helyeinken, vagy visszaküldhető postán keresztül is az egységcsomag részét képező borítékban. A beérkezett mintából laboratóriumunk kimutatja és tipizálja a méhnyakrák szempontjából magas kockázatú csoportba sorolt, ún.: „high risk” (HR) 16 és 18 HPV-típusokat.

Részletes tájékoztatónkat megtalálja a jobb oldali dokumentumok között.


Megrendelőlap

Kérjük javítsa ki a hibás mezőket!


Otthoni mintavétel

Kéjük adja meg a címet, ahová a mintavételi csomagot postázhatjuk!

   

A GenoID laboratóriumban végzett mintavétel 10.000,- Ft

Helyszín: 1528 Budapest (XII. kerület) Szanatórium utca 19. "A" épület

Telefon: +36 1 465 01 24

Nyitvatartás: Hétfő - Péntek 9:00 - 15:30 között.

Ár összesen:

Bankkártya     PayPal


1. A vizsgálat elvégzését csak a vizsgálati díj befizetése után kezdi el a laboratórium. 2. A laboratóriumot ezúton felhatalmazom, hogy a vizsgálati leletet alapdíjas levélként a vizsgálatkérő lapon megadandó címre postázza. 3. Tudomásul veszem, hogy amennyiben a minta a mintavételi útmutató be nem tartása miatt alkalmatlan a vizsgálat elvégzésére, a vizsgálati díj nem terjed ki a vizsgálat új mintából történő megismétlésére. 4. Az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat elfogadom.
Elfogadom


Lakossági Védőnőknek Orvosoknak

* Kötelezően kitöltendő mezők.

10000
Rendelje meg most!

Lakossági információk

HPV-teszt