Szolgáltatások

Webshop
image

Női egészség panelek

Női egészség

Mindannyiunk legfőbb értéke az egészség. Mégis hajlamosak vagyunk csak akkor orvoshoz fordulni, ha már baj van. Pedig a női egészség számára különlegesen veszélyesek azok a kórokozók, amelyek esetleg nem is okoznak tüneteket. Sajnos ezek között szerepelnek olyanok, amelyek később rákos megbetegedéshez vezethetnek, és olyanok is, amelyek a fogamzást akadályozzák meg.

Ahhoz hogy ezeket a veszélyeket elkerüljük, javasolt az alábbi vizsgálatok elvégzése a partner, a férj, a majdani gyermek, a mindennapi egészségünk érdekében.

Várandosság alatt-diagnosztikai vizsgálatok a baba és a mama egészségéért

A kismamák számára legfontosabb, hogy a baba a lehető legnagyobb egészségben tudjon fejlődni az anyaméhben és jöjjön világra. Életünk során sok fertőzésen átesünk, sokszor a tudtunk nélkül, szervezetünk ezek egy része ellen tartós védelmet szerez, mely később a magzatot is védi. Más kórokozók újraaktiválódhatnak, illetve újrafertőzhetnek. Vizsgálatokkal a várandósság ideje alatt megállapítható, hogy mely fertőzésen esett már át a kismama, esetleg milyen éppen fennálló fertőzések jelenthetnek kockázatot a fejlődő magzat számára. Ilyen vizsgálatok például a TORCH-vizsgálatok.
A méhnyak és a húgycső gyulladását okozó kórokozók kimutatására is lehetőség van, melyek gennyes folyást, vizelési panaszokat okozhatnak, de tünetmentesen is jelen lehetnek. Ezek a fertőzések kockázatot jelenthetnek a terhesség kimenetelére, és megfertőzhetik az újszülöttet születése során.

Az első nőgyógyászati vizsgálat, vagy bármely méhnyaki mintavétel során lehetséges a méhnyakrákszűrés elvégzése is.

Felkészülés a terhességre

Kilenc odafigyeléssel és várakozással teli hónap következik a fogamzást követően a kismama életében. Azonban amikor egy család kis jövevény fogadása mellett dönt, már a várandósságot megelőzően különböző vizsgálatok elvégzésére lehet szükség, egyrészt mivel vannak olyan kórokozók, amelyek fennálló tartós fertőzés esetén a fogamzást gátolhatják, másrészt várandósság előtt érdemes a leendő kismama minden olyan problémáját kezelni, amely befolyásolhatja a magzat fejlődését, a kisbaba érkezését. Bizonyos kórokozók (lásd TORCH-vizsgálatok) várandósság alatt magzati károsodást okozhatnak. Szerencsére ezek közül számos fertőzésen már gyermekkorban átesünk, vagy létezik ellenük védőoltás. Vizsgálatokkal a várandósság ideje előtt megállapítható, hogy mely betegségeken esett már át a kismama. A védettségi állapot meghatározásával lehetőség van a fogékonyak tájékoztatására a lehetséges kockázatokról, és azok elkerülésének lehetőségeiről, illetve védőoltással a védettség biztosítására. A tervezett fogamzás előtti vizsgálatok elvégzése mellett szól az az érv is, hogy a várandósság alatt már jobb a méhnyakat a lehető legkevesebbszer terhelni mintavétellel.

Orvoskereső

Válassza ki lakhelyéhez legközelebbi orvosunkat szolgáltatásaink igénybevételéhez:

Orvosoknak

Kínálja a GenoID vizsgálatait páciensei számára!
Tudjon meg többet, hogy miért érdemes a mi vizsgálatainkat kínálni.