Lakosság
Apasági vizsgálat

Mintavétel

Milyen minták alkalmasak a vizsgálatra?

A vizsgálatra bármilyen olyan minta alkalmas, amely tartalmazza az adott személy sejtjeit.
Tekintettel arra, hogy az egyén teljes DNS-állománya megtalálható minden szövetféleségben, bármilyen típusú minta megfelel. Természetesen a különböző mintáknál nem egyforma annak az esélye, hogy vizsgálható mennyiségű DNS-t sikerül kivonni belőle. Garantáltan eredményt tudunk adni az alábbi mintákból:

Nagy valószínűséggel eredményt tudunk adni az alábbi mintákból:

A felsoroltakon kívül számos más biológiai nyom megfelelhet, de célszerű ezekről előzetesen egyeztetni.

Mintavétel szájnyálkahártyáról

A szájüreg belső felületén található hámsejtek normális életciklusuk során leválnak a szájüreg belső felületéről. A mintavétel során ilyen leváló nyálkahártya-hámsejteket nyerünk egy hosszú nyelű mintavevő kefécske segítségével.

A steril mintavevő kefével kesztyűs kézzel (nehogy a mintavevő személy saját sejtjei is belekerüljenek) körkörös és pödrő mozdulattal többször megdörzsöljük a száj belső oldalát mindkét oldalon. A kefét ezután belehelyezzük az előre felcímkézett kémcsőbe, amelyben a minta nedvesen tartására szolgáló sóoldat van. A mintavételt végezheti bárki saját magának, vagy másik személy. A procedúra néhány másodpercig tart, teljesen fájdalmatlan, még csak nem is kellemetlen.

A levett minta károsodás nélkül tárolható legfeljebb 2 napig szobahőmérsékleten, legfeljebb 10 napig hűtőszekrényben (2–8ºC-on), ennél hosszabb időre pedig lefagyasztandó (mélyhűtőben, –20ºC-on). Fagyasztva tárolva évekig eláll. A mintát (kefét) még nem tartalmazó csöveket hűtőszekrényben kell tárolni.

Rendeljen most!

Apasági vizsgálat ára

Duó teszt: 55.000,- Ft
Trió teszt: 85.000,- Ft

Az árak a 27%-os áfát tartalmazzák!

Tanácsadás

A vizsgálattal vagy az eredmény értelmezésével kapcsolatos kérdéseire munkatársaink szíves rendelkezésére állnak telefonon vagy személyesen.