Hírek - Események

Új kórokozók a GenoID STD palettáján

Feb 02, 2011

Kedves Kollégák!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy laboratóriumunk fejlesztéseinek köszönhetően 2011. január 24-től két újabb vizsgálattal bővült az Önök diagnosztikus eszköztára.

A hüvelyi fertőzésekkel, a hüvelyflóra eltéréseivel, valamint a szexuális úton terjedő fertőzésekkel foglalkozó szakemberek a megszokott, kórokozónként 3000 Ft-os áron vehetik igénybe új PCR-vizsgálatainkat, az Atopobium vaginae PCR és a Treponema pallidum PCR-teszteket.

Az Atopobium vaginae PCR-teszt alkalmazása a Gardnerella vaginalis kimutatása mellett 100%-ra emeli a bakteriális vaginózis diagnosztikájának érzékenységét a standard eljárásokhoz (Amsel kritériumok, Nugent score) képest.

A vaginózis és vaginitis differenciáldiagnosztikájához javasolt az Atopobium vaginae, Gardnerella vaginalis, Ureaplasma urealyticum és Trichomonas vaginalis tesztek együttes elvégzése. 

A nemi szervi fekéllyel járó betegségek pontos diagnózisának felállításához a szifilisz egyre gyakoribb megjelenése miatt javasolt a Herpes simplex vírus (1/2) és a Treponema pallidum együttes PCR-vizsgálata az elváltozásból vett mintából. 

A Treponema pallidum PCR-teszt jelentősen növelheti a klasszikus sötét látóteres mikroszkópos és szerológiai vizsgálatok találati pontosságát. 

Reméljük, új szolgáltatásainkkal hozzájárulhatunk az Ön munkájának sikeréhez.

Szívélyes üdvözlettel,
GenoID Laboratórium