Hírek - Események

Puffadástól, hasgörcsöktől szenvedsz?

GenoID Admin, 2010. 12 13.

Ha morog a hasad, lehet, hogy a tejcukorra vagy érzékeny.

Tovább..

HPV a leleten - ezt kell tudni róla

GenoID Admin, 2010. 12 09.

Ha a citológiai vizsgálat is kimutatta a HPV vírust, akkor már sejttani elváltozásokat okozott. Ennél már korábbi stádiumban is ki lehet mutatni. Érdemes kideríteni, hogy kitől kapta el ez illető, mert visszafertőződhet. Részlet a 2009.november 18-i élő videorendelésből.

Tovább..

A legtöbb gyerek kinövi az ételallergiát

GenoID Admin, 2010. 12 09.

A tej ártalmasságáról időről időre keringenek tévhitek. Pedig a tejallergiásokon és a laktózérzékenységbe szenvedőkön kívül másnak nincs oka lemondani róla. A tejszín, a kefir, a joghurt, a túró, a vaj és a sajt is tejből készül. Különböző a zsírtartalmuk, de mindegyikben megtalálható az értékes kalcium, amely a test csontozatának építőeleme.

Tovább..

A legtöbb rákos megbetegedést még mindig későn fedezik fel

GenoID Admin, 2010. 12 08.

Amerikai kutatók szerint aggasztó, hogy a legtöbb bélrákos és méhnyakrákos megbetegedést, valamint az emlőrákos esetek egyharmadát még mindig csak a késői stádiumokban fedezik fel, amikor a rendelkezésre álló kezelések már nem használnak. Pedig ezeket a megbetegedéseket hatékonyan gyógyíthatnák, ha a páciensek korábban orvoshoz fordulnának.

Tovább..

Egyre több fiatal nő kap infarktust

GenoID Admin, 2010. 12 07.

A fogamzásgátló önmagában védhet az infarktus ellen, a dohányzással együtt viszont többszörösére növeli az infarktus, a trombózis vagy a tüdőembólia kockázatát.

Tovább..

Nemi betegség törülközőtől - Trichomoniasis

GenoID Admin, 2010. 12 07.

A trichomoniasis a világ talán leggyakoribb szexuális érintkezés útján terjedő betegsége. A kórokozó a húgy-ivarszervek élősködője, elsődleges megtelepedési helye nőkben a hüvely, férfiakban a prosztata.

Tovább..

Így csökkenthető a méhnyakrák veszélye

GenoID Admin, 2010. 12 07.

Teljes garancia nincsen, de a nemi betegségek, köztük a méhnyakrák veszélyét növelő HPV fertőzés kockázata nagyrészt csökkenthető néhány alapvető óvintézkedés betartásával

Tovább..

Kezemben az életem!

GenoID Admin, 2010. 12 03.

Ebben az évben is ötszáz nő - anya, feleség, szerető - hagyta el örökre gyerekét, szerelmét, férjét, azért, mert nem figyelt eléggé önmagára, nem ment el időben méhnyakrákszűrésre. Megelőzhető lett volna!

Tovább..

A méhnyak- és végbélrák a legrizikósabb

GenoID Admin, 2010. 12 03.

Egy kormányjelentés szerint a méhnyakrákos és a végbélrákos esetek csaknem felét már késői stádiumban diagnosztizálják az Egyesült Államokban, amikor már alig van remény a felgyógyulásra.

Tovább..