Hírek - Események

STD vizsgálat: Amit tudnod kell, mielőtt bejelentkeznél

GenoID Admin, 2011. 01 18.

Nem ugyanazokat a vizsgálatokat végzi el minden orvos a szexuálisan terjedő betegségek (STD) esetében. Tudd meg, milyen vizsgálatokra lehet szükséged, melyeket kellene kérned és mik az STD vizsgálat korlátai!

Tovább..

“Leiden-féle mutációja van a fiamnak!” - Az orvos válaszol

GenoID Admin, 2011. 01 18.

“A fiam 17 évesen trombózist kapott. Kórházi kezelése májusban volt. Nemrég megjött férjem es az én genetikai szűrésünk - kiderült, mindketten pozitívak vagyunk a Leiden mutációra. Sajnos a fiamnak még mindig nem stabilak az INR értékei. Lesz olyan, hogy állandó normál értékű lesz a véralvadása, vagy élete végéig hetente orvoshoz kell járnia?” - Válogatás a WEBBeteg orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tovább..

Autoimmun betegségek - és a trombózishajlam

GenoID Admin, 2011. 01 18.

Az autoimmun betegségek növelik a vérrögképződés kockázatát.

Tovább..

Fehércsokihab tejcukorérzékenyeknek

GenoID Admin, 2010. 12 16.

Megint tanulhatsz valamit egy profitól! Maki Stevenson ezúttal laktózmentes fehércsokoládé-avokádó-pisztácia habot készített, amit akár a karácsonyi menübe is betervezhetsz. Próbáld ki te i

Tovább..

Mélyvénás trombózis

GenoID Admin, 2010. 12 16.

Rövid leírás
(másnéven: trombózis)
A mélyvénás trombózis vérrög képződése a mélyen fekvő vénákban, leggyakrabban az alsó lábszárakban. Amíg a vérrög kötőszövetesen nem szervül, életveszélyes szövődmény - például tüdőembólia - forrása lehet.

Tovább..

Megfékezi a szexuális úton terjedő fertőzéseket a Facebook

GenoID Admin, 2010. 12 13.

Egy friss felmérés szerint az internetes közösségi oldalak hozzájárulhatnak a HIV vírus és egyéb szexuális úton terjedő fertőzések megfékezéséhez, azáltal, hogy beszélnek a betegségről.

Tovább..